9 Kasım 2016 Çarşamba

Yunanistan Geziyorum

Rotayı Atina'dan yabancı taraflara çevirmenin vakti . Küçücük kaldırım kafeleri, antik kalıntıları, harika balık restoranları, daracık sokakların kavuşturduğu görkemli katedralleri ile Yunanistan'ın saklı kalmış incileri…
SelanikSelânik
Yunanistan'ın en popüler , en aydın ve en pahalı kentlerinden. Gece hayatından alışverişe, yeme içmeden kültürel etkinliklere en az Atina civarı , üstelik belki hepten işlek tek koltuk . Atina'ya yönelik avantajı ise tek sürü turistik, kaba saba ve kaotik olmayışı. Kafelerin hemen yan yana sıralandığı deniz kıyısına bakanımız Beyaz Kule'den, çoğu zanaat galerilerine dönüştürülmüş Osmanlı hamamlarına, renkli evleriyle dikkat çeken Ano Poli'deki görkemli Bizans surlarından daracık sokaklardan geçilerek çıkılan ihtişamlı katedrallerine, Selanik anında her gezgine tat verecek tek il .

• 5. asırdan bugüne gelen harika katedral Agios Dimitrios'ta cuma geceleri yapılmış olan ayine katılabilirsiniz. Katedral ve bahçesi, gündüzleri de ziyarete açık. Kilisenin içerisindeki mozaikler 8. asırdan kalma.
• Güzel tek yiyecek amaçlı Mirsini'ye   gidebilirsiniz. Tek berbat tarafı, temmuz ve ağustos aylarında kapalı olması. Otantik ve tek sürü lezzetli Girit yemekleri burada dev porsiyonlarla masaya geliyor.

Kavala Kavala
Doğu Makedonya'nın en mühim kentlerinden meydana gelen , palmiyelerle süslü Kavala, renkli tek liman şehiri . Tepede konuşlanmış tek sert duvar , limanı yukarıdan süzüyor. Kanuni Padişah Süleyman'ın inşa ettirdiği su yolundan Bizans çağından kalma sert duvar ve surlara, kafelerin hemen yan yana dizildiği sahil şeridine civarı nihai derece pitoresk tek şehir burası. Pastel renklere boyalı tablo benzeri evleriyle Panagia Semti , tek akşam yemeği yahut yiyecek sonrasında yürüyüş amaçlı ideal.

• Bu Sabah lüks tek otel meydana gelen ve limanı tepeden izliyen İmaret 18 kubbeli harikulade tek yapı. 1817'de Mehmet Ali Paşa aracılığıyla yaptırılan İmaret; dekoratif döşenmiş odaları, özgün şömineleri, üç avlusu ve ananesel hamam deneyimiyle tek sürü cazip .
• Yunanistan'ın tatlı hamuru bougatsa'yı deneyebileceğiniz en iyi yerlerden biri, güzel tek kahvaltı menüsü meydana gelen Limonidis Bougatsa (Dragoumi & Megas Alexandrou sokakları köşesi).

EpirEpir
Kurtlara, boz ayılara ve birbirinden sevimli irili ufaklı kasabalara ev sahipliği yapan Pindos Dağları'nın hakim meydana geldiği Epir bölgesi, Yunanistan'ın kuzeybatı köşesinde kalıyor. Bilhassa trekking sevenleri heyecanlandıran yürüyüş rotalarıyla dikkat çeken bölgenin başkenti Hanya (Ioannina), minik tek sayfiyeden şehre gerçek evrilse de halen uslu ve keyifli . Müze haline getirilmiş 2 cami, tek sinagog ve tek kilisenin koltuk aldığı eskiyen şehir merkezini çevreleyen surlar ve göl, harika manzaralar sunuyor.

• Bourazani Wild Life Resort (bourazani.gr), yabani hayvanlar, kelebekler ve orkidelerle dolu kapsamlı tek natürel hayat parkı.
• Epir'de kaçırılmaması lazım gelen tek başka natürel zerafet ise Vikos Kanyonu. Kıyısında 44 köyün sıralandığı kanyon, dünyanın en derin geçidi olarak biliniyor. Bölgenin kaya mimarisi ise kanunlarla savunma altına alınmış.

MoraMora
Mora, nam-ı başka Peloponezya, Yunanistan'ın güneyinde harika tek ada. Esasında natürel olarak tek yarımada meydana gelen Mora, kanalla ada haline getirilmiş vaziyette . Burası her şeyden öncesinde zengin tek geçmişe sahip. Olimpia, Epidaurus, Mycenae ve Tirynth benzeri arkeolojik alanların çokluğu, Bizans kiliseleri enbaşta olmak üzere tarihi yapılarının zenginliği; dağlar, ormanlar, nehirler, mağaralar, plajlarla dolu tabiatı , burayı her tipte gezgin amaçlı cazip kılıyor. Korinthos, Patras, Saronic, Messinia, Argolida ve Lakonia körfezleri amacıyla Mora tek ağaç yaprağını andırıyor. Ismi da bu sebeple dut ağacı manasına gelen Morea'dan geliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder