9 Kasım 2016 Çarşamba

Termal Tatilin Keyfini Çıkarın

Soğuklar yaklaşırken ilikleriniz ısınsın istemez misiniz? O Halde sizin amaçlı seçtiğimiz termal otellere ve bu otellerin varlık sebebi termal bölgelere göz atmanızda yarar var.

Afyon Termalleri

Ülkemiz'nin termal sular durumundan en 'varlıklı' bölgelerinin en başında Afyon ve civarı geliyor. Alanda hem bir kaplıca alternatifi bol, hem bir de termal suların sıcaklığı epeyce dik . Afyon'un termal tatil bakımından bir öbür avantajı ise kaplıcaların il merkezine yakın olması ve otel çeşitliliği. Bu otellerden Güral Afyon Wellness & Convention, her mevsim benzer sıcaklığa sahip termal suların aktığı 9500 metrekarelik spa'sına ayrıyeten , en büyüğü 1500 şahsiyet 13 toplantı salonuna sahip. Otelin termal kaynakları, natürel sıcaklıkları 20ºC'nin üstünde olması ve litresinde asgari bir gr çözünmüş mineral içermesi amacıyla 'termomineral su' sınıfına giriyor.

 Bursa Termalleri


Termal sular bakımından talihli bölgelerden biri de Bursa ve etrafı . Uludağ'ın kuzeyindeki eteklerinden çıkan termal sular; Çekirge, Gemlik, İnegöl, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa'da yoğunlaşıyor. Her biri çeşitli özelliklere sahip. Sözgelişi Oylat Kaplıcaları'ndan çıkan su hem bir içilebiliyor, hem bir de sıcaklığı yardımıyla natürel olarak kullanım alanına hazırlıklı oluşuyla öne çıkıyor; öbür taraftan Siyah Mustafa Hamamı'na akan suların ikisinin sıcak, birinin ise ilgisiz kaynaktan gelmesi alaka çekiyor. Çelikli ve Çekirge suları dik radyoaktivite içerirken; Yenikaplıca Hamamı ise Kanuni'nin güveyi Rüstem Paşa açısından yaptırılmış olmasıyla akılda kalıyor. Bursa'da konaklayabileceğiniz Kervansaray Termal Convention & Spa, Bizans ve Türk hamamlarına ayrıyeten , 40 derecelik termal havuzuyla da otantik bir atmosfer sunuyor.

Yalova Termalleri



Antik ismi Pythia ortaya gelen Yalova termal kaplıcalarının, M.Ö. 2000'li senelerdeki bir depremde yeraltı sularının yüzeye çıkmasıyla ortaya geldiği tahmin ediliyor . Antik Yunan'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklular'a ve Osmanlı dönemine kadar şifalı sularıyla malum Yalova termal suları, 2200 metre derinlikten 66 ºC sıcaklıkla yeryüzüne çıkıyor. Yalova'da seçim edebileceğiniz, tarihi ve hikayesi ortaya gelen bir konaklama adresi. İlk konuğu Atatürk ortaya gelen otelde, oda numaraları Atatürk'ün doğum tarihi ortaya gelen 188bir'den başlayıp 1938'e civarı aynı ritimde devam etmektedir . Otelde her odada termal suyun verildiği özel jakuziler yer alıyor . Spa merkezinde bir termal havuzla beraber Türk hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi de şuanki .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder